Експерт пояснив, чого чекати від нових навчань РФ та Білорусі / фото REUTERS

Військовий експерт Олег Жданов прокоментував нові військові навчання Росії та Білорусі. Він вважає, що РФ знайшла ще один спосіб, як тримати Україну в напрузі та відволікати наших військових на північний кордон.

"Росіяни розуміють, що не можуть сьогодні створити ударне угруповання – для цього потрібен час. Приховано його створити не вдасться", – зазначив експерт в інтервʼю ТСН.

Жданов наголосив, що білоруська армія не готова до участі у війні. Крім того, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко продовжує потрохи роздавати росіянам все, що можна роздати з власного Міноборони.

Відео дня

"Фактично, він ставить білоруську армію в такі умови, що військових запасів у разі війни там вистачить на два тижні. А далі що? Склади пусті, техніки нема – все передали Росії. Білоруський мобрезерв Росія частково вигрібає в якості найманців", – продовжив експерт.

На думку Жданова, Росія вирішила оголосити про проведення нових військових навчань в Білорусі, щоб тримати у напрузі не лише Україну, а й Польщу та країни Балтії.

"А створити льотно-тактичне угруповання і розкидати його по всій території Білорусі і два тижні проводити з ними навчання – то тут не тільки ми будемо напружуватися, але і НАТО буде напружуватися, зокрема Польща і країни Балтії", – зауважив він.

Водночас Жданов не виключив, що під час цих навчань окупанти можуть підняти в небо якийсь ворожий літак та випустити з нього ракети по Україні. Він зазначив, що українцям буде необхідно особливо дослухатися до повітряних тривог у ці тижні.

Що відбувається на території Білорусі

9 січня Росія перекинула в Білорусь ще один ешелон з технікою та особовим складом ЗС РФ. У його складі було 40 вагонів. 

У британській розвідці заявили, що велика кількість російських військ у Білорусі не становить загрози для України. Це пояснюється тим, що військові займаються навчанням на полігонах, а не готуються до нового вторгнення з цього напрямку.

Воддночас опозиційна білоруська журналістка Наталія Радіна каже, що від білоруських військових надходить інформація, що напад на Україну буде. За її словами, питання в тому, чи буде здійснюватися наступ з території Білорусі.

Вас також можуть зацікавити новини: