У Джанкої прогриміли вибухи / колаж УНІАН / фото Astra, скріншот

Капітан 1 рангу запасу ВМС ЗС України, заступник начальника штабу ВМС ЗСУ у 2004-2020 роках Андрій Риженко заявив, що на аеродромі в Джанкої, який уразили сьогодні вночі, розташована більшість ударних і транспортно-бойових вертольотів, які росіяни використовують на окупованих територіях

"Військовий аеродром у Джанкої належить 39-му вертолітному полку 4-ї Повітряної армії Південного військового округу РФ. Цей аеродром відомий тим, що на ньому розташована більшість ударних і транспортно-бойових вертольотів, які ворог використовує на окупованих територіях, на півдні нашої держави. На цьому летовищі перебуває від 20 до 40 повітряних апаратів. Переважно, це вертольоти Мі-8, Мі-28, Ка-52", - пояснив він в ефірі телеканалу "Еспресо".

За словами Риженка, цей аеродром охороняється російськими системами "Панцир".

Відео дня

"Окрім того, там можуть бути ще й літаки штурмової авіації Су-25. Наші військові знали точну чисельність літаків. Також Джанкой відомий тим, що там є залізнична станція. Там можуть бути ще системи С-400. Якщо подивитися на цей спалах, то удар прийшовся по військовій техніці або по складу боєприпасів, або пального. Це полум'я каже про те, що там щось дуже серйозно детонувало", - підсумував військовий.

Війна в Україні - удар по Криму

В ніч на 17 квітня стало відомо про вибухи на аеродромі Джанкої в окупованому Криму

Відомо, що на території цього аеродрому розташовувався 39-й вертолітний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування ВПС і ППО Південного військового округу. Також, імовірно, там дислокувалися три авіаційні ескадрильї на Мі-8, Мі-35М, Мі-28 і Ка-52.

Начальниця Об'єднаного прес-центру сил оборони півдня Наталія Гуменюк наголосила, що цей аеродром є "законною ціллю" для України, і така "бавовна" в Криму буде продовжуватися

Що саме могло бути уражено на аеродромі у Джанкої, начальниця Об’єднаного прес-центру сил оборони півдня не відповіла, зазначивши, що треба дочекатися офіційної інформації від Генерального штабу.

Вас також можуть зацікавити новини: