Військовий експерт розказав про ленд-ліз США для України / фото УНІАН

Уряд Сполучених штатів Америки голосуватиме за проект ленд-лізу (надання озброєння) для України. Цілком можливо, що Україна отримає ту зброю, яку просить.

Про це в ефірі телемарафону розповів військовий експерт Олег Жданов.

Він наголосив, що ленд-ліз включатиме всю номенклатуру озброєння, яка існує на сьогодні в тих країнах, які погодяться її постачати.

"Зброя, яка є в тих країнах, з ким США досягнуть домовленості щодо гарантій викупу або придбання в кредит. У нас є всі шанси отримати надсучасне озброєння, зокрема бойову авіацію", – сказав Жданов.

За словами Жданова, Європейський Союз де-факто створив ленд-ліз. Він нагадав, що рішенням парламентської асамблеї Ради Європи всю військову допомогу надають Україні коштом ЄС.

"Це фактично і є ленд-ліз. Єдине, що ми просимо надати нам певну номенклатуру озброєння, а вони вже вирішують, що дадуть. Або те, що просимо, або щось замість, або те, що зможуть. Цим він і відрізняється від справжнього ленд-лізу", – сказав Жданов.

Експерт додав, що США повинні узгодити питання постачання, щоб не було такого, що щось дали всі, а чогось не дав ніхто.

Нагадаємо, законопроект про ленд-ліз був розглянутий в Сенаті США, на цьому тижні очікується його розгляд у Палаті представників Конгресу.

Як повідомив заступник керівника Офісу президента України Андрій Сибіга, Україна працює з питання щодо ленд-лізу не тільки з США, але й з європейськими партнерами.

Вас також можуть зацікавити новини: