У РФ залишилося близько 70 літаків Су-34 / фото Міноборони Російської Федераці

Повномасштабна війна триває і Сили оборони продовжують знищувати російську авіацію. Якщо така тенденція продовжиться, це дозволить Україні почати планувати власні наступальні дії.

"На цю хвилину у них в строю залишилося близько 70 літаків Су-34. Знищено понад 30, а може й більше. Адже напочатку війни тяжко було це все фіксувати. І щойно ми зможемо зачистити небо, нашим військам по лінії боєзіткнення, що стосується переживань важких бомбових ударів, сильно полегшає. А це вже передумова для нашого потенційного майбутнього контрнаступального процесу", – сказав в ефірі телемарафону військовий експерт, полковник Збройних сил України Петро Черник. 

За його словами, минулого року РФ отримала на озброєння 6 таких літаків, а Сили оборони знищили близько 10 одиниць. 

Відео дня

"Це чудовий крок уперед. Треба, щоб гинули пілоти. Адже ми розуміємо, що якісний пілот – це щонайменше 5 років підготовки. Чим більше підставлять, тим краще. Особливо коли будуть падати такі машини як Су-34, вони найдошкульніші. Ця машина може брати на борт до 6 керованих авіабомб калібру 500 кг, тобто ФАБ-500 і до трьох калібру 1500 кг", - пояснив Черник.

Крім того, експерт додав, що саме через масові бомбардування з цих літаків Сили оборони напередодні мусили покинути Авдіївку Донецької області. 

Росіяни втрачають все більше літаків: що відомо

Від початку лютого армія РФ втратила вже 15 військових літаків. На думку аналітиків Інституту з вивчення війни, російські окупанти для досягнення тактичних переваг на Авдіївському напрямку готові ризикувати подальшими втратами своїх літаків.

За словами начальниці Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, через масове знищення російських літаків, РФ почала більш обережно застосовувати авіацію на цьому напрямку.

Натомість речник Повітряних сил Юрій Ігнат зазначив, що в української армії з'являється все більше засобів, які дозволяють бити літаки окупантів на дальніх підступах.

Вас також можуть зацікавити новини: