ЗСУ знову наступають під Бахмутом / фото t.me/V_Zelenskiy_official

ЗСУ відновили наступ на флангах навколо Бахмута, де в другій половині травня вже було помітне просування. Про це розповів екс-командир полку "Азов", т.в.о командира 3-ї штурмової бригади Максим Жорін в ефірі каналу "Freedom".

За його словами, більшість "вагнерівців" вже покинули Бахмут, причому робили вони це "з величезною швидкістю".

"Було помітно бажання якомога швидше куди завгодно подітися звідси. (...) Зараз по всіх рубежах навпроти нас знаходяться регулярні частини російської армії", – заявив Жорін.

Причини поспішної втечі "вагнерівців" з Бахмута Жорін пояснює важкими втратами, яких зазнали найманці. На його думку, "група Вагнера" фактично втратила бойовий потенціал. Також "вагнерівці" явно не хотіли потрапити під контрнаступ ЗСУ, якого вони очікували найближчим часом, каже командир української бригади.

Командир зазначив, що новій зміні окупантів погано вдається утримувати позиції, отримані від найманців, тому щодня вони частину цих позицій втрачають. За його словами, українські підрозділи після деякої оперативної паузи перегрупувалися, відновили наступ під Бахмутом і змогли просунутися вперед.

Також Жорін спростував заяви російського Міноборони про те, що окупанти повністю контролюють Бахмут. За його словами, такого повного контролю над містом у загарбників не було ні дня.

"Як і раніше на сьогоднішній день в самому місті є позиції української армії. Там завдання на утримання. Що стосується флангів-там завдання на просування і охоплення міста. Чим і займаються підрозділи української армії. Нам вдалося повністю перехопити ініціативу. Вони (росіяни – УНІАН) не те що не можуть зараз просуватися, зараз вони дуже сильно спантеличені питаннями оборони", – заявив Жорін.

Ситуація на фронті - останні новини

За останню добу російські окупанти 29 разів атакували позиції українських захисників. Як повідомляє Генштаб ЗСУ, росіяни намагалися наступати на ряді ділянок Куп'янського, Лиманського, Бахмутського і Мар'їнського напрямків.

Сьогодні російське Міноборони та Американський інститут вивчення війни заявили про наступальні дії ЗСУ на запорізькому напрямку. Стратком ВСУ попередив, що ці повідомлення можуть бути частиною російського ІПСО, що просуває наратив про нібито провал українського контрнаступу.

Вас також можуть зацікавити новини: