Україна і Польща розроблять нову систему ППО / Фото УНІАН

Польська компанія WB Electronics і український "Укроборонпром" планують спільно розробити нову ракетну систему протиповітряної оборони (ППО) середньої дальності.

Більшість елементів, необхідних для ППО, вже створили, передає dt.ua із посиланням на Defence Blog.

Як зазначив представник польської компанії Роман Мушал, в основі проекту використають українські керовані ракети середньої дальності Р-27. При цьому більшість необхідних елементів вже створено, а саме двигун і самонавідні головки. Також готове і паливо.

Відео дня

Читайте такожВійськові підсумки року: нова зброя, відновлення ракетного щита, посилення бронетанкової міці

Для того щоб розгорнути виробництво таких ППО в Польщі необхідно три роки.

Нову установку протиповітряної оборони будуть використовувати для захисту важливих будівель і об'єктів, а також сухопутних військ від усіх типів літаків, вертольотів, крилатих ракет, керованої зброї, ракет класу "земля-повітря", протикорабельних ракет і великокаліберних ракет.

Дальність дії нової ППО складе до 30 км для ракети з інфрачервоним наведенням, 25 км для ракети з радіолокаційним наведенням і близько 110 км для версії з пасивною радіолокацією. Система буде оснащена установкою вертикального пуску. Також її встановлять на польській вантажівці Jelcz 662D.

Раніше повідомлялося, що російські ударні вертольоти Ка-52 "Алігатор", що базуються в окупованому Криму, у разі війни з Україною можуть бути спрямовані на знищення її прикордонних наземних об'єктів протиповітряної оборони (ППО).