Ударний вертоліт Ка-52 "Алігатор" / фото twitter.com/BabakTaghvaee

Російські ударні вертольоти Ка-52 "Алігатор", що базуються в окупованому Криму, в разі війни з Україною направлять на знищення її прикордонних наземних об'єктів протиповітряної оборони (ППО).

До такого висновку прийшов військовий аналітик Бабак Тагвей після навчань за участю російських вертольотів, пише видання Defence Blog.

"3-я ескадрилья 39-го вертолітного полку армійської авіації РФ практикувалася в придушенні засобів ППО, використовуючи вертольоти Ка-52 з Джанкоя. Це означає, що у випадку війни з Україною дані 16 одиниць Ка-52 можуть бути використані проти об'єктів наземних засобів ППО, розташованих поблизу лінії фронту", - написав експерт у Twitter.

Відео дня

Як зазначає Defence Blog, пілоти Ка-52 під час місій повинні будуть потрапити в чужий повітряний простір, щоб знайти і знищити системи запуску ракет класу "земля-повітря" й радари. Ця місія важлива, оскільки без неї інші літаки опиняться практично беззахисними перед ракетами "земля-повітря".

Читайте такожBusiness Insider: Гелікоптер AH-64 Apache армії США має перевагу над російським Ка-52

В умовах сучасної війни протягом першого тижня можливого конфлікту на придушення засобів ППО супротивника відводиться до 30 відсотків вильотів бойової авіації.

Defence Blog додає, що розміщені на авіабазі в Джанкої в окупованому Криму вертольоти можуть представляти реальну загрозу для південних регіонів України.

Як повідомляв УНІАН, Генеральна асамблея Організації Об'єднаних Націй підтримала проект резолюції «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та м. Севастополь (Україна), а також частин Чорного та Азовського морів».

У резолюції висловлюється наполегливий заклик до Російської Федерації вивести її військові сили з Криму та припинити окупацію українських територій.

Також у резолюції висловлено заклик до Росії припинити переслідувати комерційні судна, а також обмежувати міжнародне судноплавство у Чорному й Азовському морях.