Ілюстрація / REUTERS

Сполученим Штатам необхідно розробити до 2040-х років маневрені і вдосконалені ядерні боєголовки, в іншому випадку Вашингтон ризикує відстати від технологічних розробок потенційних супротивників, попередив представник міністерства оборони США Пітер Фента, який займається ядерними питаннями.

Майбутнє ядерного арсеналу повинно будуватися на інноваціях у сфері розробки ядерних снарядів, тобто необхідно йти від традиційного акценту Пентагону на системах їх доставки, запевнив Фента. Про це пише Defense News.

Читайте такожСША даремно витратили $30 мільярдів на «диво-зброю» - ЗМІ

Відео дня

За словами чиновника з Пентагону, потенційні супротивники оновлюють свої оборонні можливості за допомогою таких технологій, як штучний інтелект, що всього десять років тому здавалося сферою наукової фантастики. Неможливо передбачити, який арсенал противників буде до 2040 року, не кажучи вже про 2092 рік, додав Фента.

Поточні плани модернізації ядерних боєголовок поширюються до 2092 року. У Пентагоні додали, що для успішної реалізації необхідні оновлення, які дозволять інтегрувати в програму нові технології.

Раніше американський телеканал Fox News розповів, як США посилять Європу.