Випробування пройшли на танкодромній смузі перешкод / фото прес-служба Генштабу

На загальновійськовому полігоні під Житомиром пройшли випробування броньованого автомобіля «Козак-2», який невдовзі планується надійти на озброєння до підрозділів Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Про це повідомляє прес-служба Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Читайте такожЗСУ прийняли на озброєння «Вільху» та розпочали переозброєння підрозділів на ПТРК «Стугна-П» та «Корсар»

Відео дня

Розпочалися випробування на танкодромній смузі перешкод, де на бездоріжжі перевірялася надійність та експлуатація бронеавтомобіля в складних умовах місцевості.

Після цього, на танковому вогневому містечку, воїнами-десантниками була практично перевірена броня та захисне скло бронеавтомобіля «Козак-2». Зокрема, військовослужбовці вели по машині вогонь з автоматів, снайперської гвинтівки та кулемету Калашникова з різних відстаней. Результат - позитивний.

Командувач ДШВ ЗС України генерал-лейтенант Михайло Забродський відзначив, що даний зразок бойової техніки зарекомендував себе як надійний броньований автомобіль з високою прохідністю.

В цей же час, на полігоні проводяться державні випробування новітньої вітчизняної бойової броньованої машини «Козак-2М1». Даний зразок сучасної техніки також був перевірений полігонним бездоріжжям, зручністю веденням з нього вогню військовослужбовцями (кулеметником та десантом). Зазначається, що після закінчення державних випробувань, «Козак-2М1» також можливо в подальшому надійде до підрозділів ДШВ ЗСУ.

Як повідомляв УНІАН, Україна цього року розпочне серійне виробництво безпілотного авіаційно-розвідувального ударного комплексу «Сокіл» і комплексу крилатих ракет «Нептун».