Ракета "Нептун" пройшла випробування / фото КБ "Промінь"

Україна цього року розпочне серійне виробництво безпілотного авіаційно-розвідувального ударного комплексу «Сокіл» і комплексу крилатих ракет «Нептун», заявив на засіданні Ради національної безпеки і оборони президент Петро Порошенко.

«Цього року взято на озброєння безпілотний авіаційно-розвідувальний ударний комплекс «Сокіл». І найближчим часом приступаємо до його виробництва», - сказав він.

«Ми створили реактивну систему залпового вогню «Вільха» з керованими ракетами. Цього року завершимо розробку і постановку на виробництво комплексу крилатих ракет «Нептун», - додав Порошенко.

Відео дня

Читайте також«Укроборонпром» визначив ТОП-5 розробок вітчизняного ВПК за 2018 рік (фото)

Також президент заявив про необхідність зміни законодавчих актів, щоб уникнути надмірного засекречування інформації про державне оборонне замовлення.

Як повідомляв УНІАН, на початку грудня минулого року українські військові успішно випробували вітчизняну нову крилату ракету «Нептун». Завершення розробки і початок випробувань комплексу крилатих ракет наземного базування для ураження морських берегових цілей за проектом «Нептун» заплановано на 2019 рік.

Держбюджетом-2019 на потреби армії передбачено понад 102 млрд грн.

Раніше президент Петро Порошенко заявляв, що Збройні сили цього року отримають 6 тисяч мінометів, снайперську зброю, ЗРК, понад тисячу БТРів і БМП, десятки літаків і малі броньовані артилерійські катери, десантні катери і засоби радіолокації.

Підприємства "Укроборонпрому" протягом 2018 року передали українським силовим структурам понад 2,5 тис. одиниць високоточного озброєння.