Вперше обсяги ядерного арсеналу були оприлюднені у травні 2010 року \ фото УНІАН

Адміністрація президента США відмовилася від практики розкриття даних про запаси ядерної зброї країни.

Читайте такожПентагон робить ставку на інновації в ядерних боєголовках - ЗМІ

Про це Міненерго США повідомило Федерацію американських вчених, яка вивчає проблеми ядерної зброї, передає kommersant. «Після ретельного розгляду було вирішено, що запитувана інформація не може бути розсекречена в цей час», - йдеться у листі міністерства. Своє рішення чиновники залишили без пояснень.

Відео дня

Вперше обсяги ядерного арсеналу були оприлюднені у травні 2010 року за рішенням адміністрації Барака Обами. Вчені в жовтні 2018 року попросили оновити дані. Адміністрація Дональда Трампа надала інформацію про запаси на 30 вересня 2017 року.

Глава федерального проекту з ядерної інформації Ханс Крістенсен заявив, що рішення Білого дому було «контрпродуктивним», і немає ніякої необхідності приховувати дані. Він зазначив, що цим рішенням адміністрація Трампа відмовляється від тиску в питаннях відкритості даних на інші країни, які володіють ядерною зброєю. За словами Крістенсена, це цікаво на тлі критики на адресу Росії і Китаю. «Тепер, здається, що вони підтримують їхню секретність», - додав він.