РФ планує взяти на озброєння близько 30 таких безпілотників\ фото УНІАН

Російські підводні безпілотники "Посейдон", обладнані ядерною зброєю, армія Росії отримає на озброєння не раніше 2027 року.

Читайте такожNational Interest: Російська ядерна торпеда «Посейдон» виявилася старою розробкою СРСР

Про це повідомляє CNBС з посиланням на джерела в американській розвідці, передає ТСН. У розвідці США розповіли виданню, що РФ вже провела 11 випробувань "Посейдона", останнє з яких відбулося в листопаді 2018 року.

Відео дня

"Те, з чим ми матимемо справу – російський підводний човен, якого важко виявити, може запустити безпілотник обладнаний ядерною боєголовкою, – сказало джерело на умовах анонімності. – Росіяни хочуть використовувати ядерно-озброєний автономний підводний апарат як засіб контратаки, якщо їхні можливості для запуску ядерної зброї будуть нейтралізовані під час війни”.

Повідомляється, що РФ планує взяти на озброєння близько 30 таких безпілотників.

Раніше президент Росії Володимир Путін пригрозив США і порадив підрахувати дальність і швидкість російських перспективних систем зброї, а також звинуватив Штати у порушенні договору про ліквідацію ракет. Окрім цього, президент РФ повідомив про запуск нового атомного підводного човна з безпілотним апаратом "Посейдон" і розповів про створення новітньої гіперзвукової ракети "Циркон".