Експерт пояснив, чому союзники України тягнуть з поставками озброєння / фото wikipedia.org

Ізраїльський військовий аналітик Ігаль Левін пояснив, чому західні союзники України так довго зволікав з передачею танків та іншої зброї. Він нагадав, що ЗСУ не можуть відразу освоїти всю західну зброю.

За його словами, військові не ділять зброю не ділять на наступальну та оборонну - це дипломатичний й журналістський штам.

"Чому так довго, це комплексна тема. Є багато причин, чому Захід з цим тягнув або вичікував. Реалізація передачі зброї відбувається поетапно. Також Україна не може відразу освоїти всю Західну зброю. Потрібно розуміти, що західний танк кардинально відрізняється від радянського. А є ще рембаза, механіки, технічний персонал обслуговування. В цілому мова йде про сотні або тисячі людей, яких потрібно навчити", – цитує Левіна ТСН.

Відео дня

При цьому він вважає, що якщо ЗСУ завтра отримає 300 танків, то вони навряд чи знайдуть екіпажі для них.

"Танків будуть сотні, але передача відбудеться поетапно. Це стосується не тільки танків, але будь - якої іншої зброї - ЗРК, ППО, БМП і т.д. це процес, який включає в себе освоєння, навчання і вибудовування логістичних ланцюжків", - пояснив експерт.

Поставки зброї України - що відомо

З моменту повномасштабного російського вторгнення Україна отримала від союзників понад 4 тисячі одиниць різноманітної техніки.

Зараз йде обговорення з питання передачі Україні танків. Так, 17 січня глава Міноборони Великобританії Бен Воллес приєднається до колег з Польщі та країн Балтії, щоб переконати Німеччину дозволити відправлення танків

Вас також можуть зацікавити новини: