ЗСУ отримали нову станцію радіоелектронної боротьби \ УНІАН

Напередодні Дня Незалежності державне підприємство «ЦКБ «Протон», що входить до складу державного концерну «Укроборонпром», передало до Збройних сил партію автоматизованих станцій радіоперешкод короткохвильового радіозв’язку Р-330КВ1М.

Читайте такожЗСУ придбають тренажери для зенітних ракетних комплексів за майже 11 мільйонів гривеньЯк повідомляє прес-служба «Укроборонпрому», перший серійний зразок цієї станції радіоелектронної боротьби «Протон» поставив до ЗСУ у липні 2019 року.

«За результатами його бойової експлуатації фахівці конструкторського бюро провели роботи з модернізації окремих вузлів станції, які суттєво підвищили її тактико-технічні можливості», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

«Удосконалення основних параметрів дозволяє значно поліпшити виявлення та місцевизначення ворожих джерел радіовипромінювання, збільшити відстані постановки завад для дезорганізації радіозв’язку противника. Новітні вироби Р-330КВ1М здатні блокувати роботу більшості сучасних короткохвильових радіостанцій на відстанях у сотні кілометрів», - зазначив директор держпідприємства «ЦКБ «Протон» Олег Вотяков.

Що таке автоматизована станція радіоперешкод:

  • Р-330КВ1М - автоматизована станція радіоперешкод короткохвильового радіозв’язку, яка здатна деорганізувати радіозв‘язок противника на відстані у декілька десятків кілометрів. Р-330КВ1М дозволяє блокувати роботу всіх сучасних короткохвильових радіостанцій, зокрема і тих, що створені спеціально для роботи в умовах активних радіоперешкод.