Росіяни створили чергового "танкенштейна" / фото t.me/zloyodessit

Російські окупанти відзначилися створенням чергового безглуздого бронемонстра, покликаного пом'якшити проблему дефіциту сучасних озброєнь. Так, на фронті був помічений танк Т-54 із встановленою на ньому 57-мм зенітною гарматою С-60.

Фото цього безглуздого творіння опублікував військовий експерт Олександр Коваленко. На знімку видно, що з танка Т-54 (випускався з 1945 по 1974 рік) зняли башту і на її місце змонтували платформу із зенітною гарматою С-60 (випускалася в 1950-57 роках).

Справедливості заради, слід зазначити, що в 1950-х роках в СРСР дійсно випускали самохідну зенітну установку на базі Т-54 з такими же 57-мм зенітними гарматами - ЗСУ-57-2. Але там використовували спарену (двоствольну) гармату, додатково захищену напіввідкритою броньованою баштою. Але на представленому фото зображена явна саморобка з однією гарматою і без броньованного щита.  

Відео дня

Російські бронемонстри на фронті

Раніше на фронті вже не раз помічали, як росіяни намагаються зліпити танкових "франкенштейнів" з явно несумісних один з одним видів озброєнь, щоб хоч якось компенсувати брак нормальної техніки. Наприклад, росіяни ліплять флотські гармати на радянські тягачі 69-го року.

А перед цим всіх повеселив легкоброньований бронетранспортер МТЛБ, на який встановили величезну башту знову-таки з корабельною зенітною гарматою.

Вас також можуть зацікавити новини: