В рамках відпрацювання елементів протидесантної оборони узбережжя Азовського моря корабельно-катерна тактична група Маріупольського загону Морської охорони спільно з катерами ВМС ЗС України провели бойові навчання.

Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

Читайте такожВ Одеській області ВМС ЗСУ успішно провели тренування наступальних дій

"Бойові одиниці, котрі входять до складу Об’єднаних Сил, відпрацьовували злагодженість дій, спільне маневрування та ізолювання завданого району. Проведено комплекс артилерійських стрільб із знищення надводних та берегових цілей, розстріл плавучої міни, а також відпрацьована вогнева підтримка берегових підрозділів", - йдеться в повідомленні.

Також, для забезпечення власної безпеки та відпрацювання злагодженості екіпажів, на кораблях та катерах Морської охорони проведено тренування із боротьби за живучість та рятування людини, що впала за борт, із наданням первинної медичної допомоги.

Зазначається, що всі елементи навчань відпрацювали без відриву від прикордонного контролю за надводною обстановкою в зоні відповідальності.

Як повідомляв УНІАН, у квітні в Азовському морі відбулись триденні тактичні навчання підрозділів операції Об’єднаних сил з відбиття ворожої атаки.