Удар по окупантах у Вовчанську / Колаж УНІАН, скриншот, фото ua.depositphotos.com

Нещодавно у відкритому доступі з’явились кадри удару Сил оборони України по опорному пункту окупантів, який вони облаштували в лікарні міста Вовчанськ Харківської області.

Як пише Defence Express, характер цього удару дозволяє припускати, що тут могли бути використані як і GLSDB, так і керовані авіабомби західного зразка, адаптовані під радянські літаки, наприклад ті самі бомби JDAM-ER або ж AASM Hammer.

При цьому експерти зазначають, що на цей інцидент варто звернути увагу, адже він може розкрити важливу інформацію про стан російської РЕБ.

Відео дня

Експерти наголошують, що той факт, що влучання по загарбникам в лікарні у Вовчанську таки відбулось, в ціль ударило мінімум чотири боєприпаси, значно дисонує із твердженнями, які до цього поширювались в західних ЗМІ та профільних ресурсах про те, що армія РФ має настільки потужні засоби РЕБ, які дозволяють буквально збивати з курсу керовані авіабомби JDAM-ER, або ті самі GLSDB, ну або керовані 155-мм снаряди.

Крім того, в деяких ЗМІ також поширювалася інформація, що окупанти на перших етапах своїх наступальних дій на Харківщині активно використовували засоби РЕБ, щоб "покласти" систему управління наших військ, котра опирається на термінали супутникового зв’язку Starlink.

Тож факт результативного удару керованими боєприпасами по ворогу виглядає як важливий факт, що вказує на те, що насправді можливості рашистів у сфері РЕБ не є абсолютними, кажуть експерти.

"З однаковою ймовірністю тут могло відбутись два варіанти. Або рашисти не змогли забезпечити достатньою кількістю засобів РЕБ свої підрозділи, котрі атакують в районі Вовчанська. Або ж українські та західні спеціалісти встигли вжити певних заходів, щоб зберегти стійкість влучання керованих боєприпасів західного зразка хоча би в деяких випадках, які зараз відбуваються під час боїв проти армії РФ", - зазначають у Defence Express..

Удар по скупченню окупантів у Вовчанську - що відомо

Українські військові завдали потужного авіаудару по будівлі центральної лікарні у Вовчанську, що на Харківщині, де переховувалися російські окупанти. Речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук зазначив, що загарбники використовували лікарню як укриття та місце накопичення сил. На відео можна побачити кілька вибухів та руйнування триповерхової будівлі.

За словами військового оглядача Ігаля Левіна, авіаудар по будівлі, яку зайняли окупанти, здійснили за допомогою авіабомб, які обладнані комплектом JDAM.

Вас також можуть зацікавити новини: