Володимир Путін / REUTERS

У Росії планують почати випробування нової надважкої ракети через 10 років.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін, передають "РИА Новости".

"Надважка ракета, перше випробування планується через 10 (років). Плануємо і найближчим часом почнемо роботу, для важкої ракети вже діємо, тепер для надважкої потрібно буде", - сказав Путін.

Відео дня

Як повідомляється, розробка ракети вже почалася: в кінці березня на створення ескізу виділили 1,6 мільярда рублів. Ескіз планується створити до кінця жовтня 2019 року.

Читайте такожТрамп назвав терміни ракетного удару по Сирії

Ракета повинна буде виводити понад 80 тонн на низьку навколоземну орбіту, а до Місяця доставляти не менш 20 тонн. В проекті повинні бути закладені можливості збільшення вантажопідйомності до 140 і 27 тонн на відповідні орбіти.

Планується, що з допомогою нової ракети можна буде відправляти кораблі і станції не тільки до Місяця, але і до Марса і Юпітера, при цьому переліт експедицій до Місяця повинен тривати не довше п'яти діб.

Як повідомляв УНІАН, Путін заявив про випробування в Росії нової ракети з ядерним двигуном. "В ході польоту енергоустановка вийшла на задану потужність, забезпечила необхідний рівень тяги. Проведений пуск ракети і комплекс наземних випробувань дозволяють перейти до створення принципово нового типу озброєнь: стратегічного комплексу ядерної зброї з ракетою, оснащеною ядерною енергетичною установкою", - сказав глава Росії.