Гендиректор Audi Руперт Штадлер / REUTERS

Генерального директора німецького автовиробника Audi Руперта Штадлера затримали у рамках розслідування справи про маніпуляції з дизельними двигунами.

Читайте такожВтрати Німеччини через "дизельний скандал" оцінили в півмільярда євро

Про це повідомляє Deutsche Welle, посилаючись на інформацію компанії Volkswagen, якій належить Audi.

Відео дня

Раніше повідомлялось, що прокуратура Мюнхена почала розслідування стосовно керівника автомобільного концерну Audi Руперта Штадлера у рамках «дизельного» скандалу.

11 червня в його квартирі пройшов обшук. Крім того, проведено обшук у квартирі не названого члена правління Audi. Як і у випадку Штадлера, мова йде про звинувачення в шахрайстві і підробці. Слідство вважає, що обидва фігуранти справи мали стосунок до продажу європейським споживачам дизельних автомобілів з маніпулятивними даними про вміст шкідливих речовин у вихлопних газах.

Кількість обвинувачених у справі, відкритій мюнхенською прокуратурою щодо концерну Audi, досягла 20 осіб. Раніше Федеральне відомство автомобільного транспорту (KBA) оголосило про офіційне відкликання 60 тисяч моделей A6 і A7 через маніпуляції з програмним забезпеченням.

У квітні 2017 року обшуки пройшли в головному офісі Audi. Тоді мова йшла про дизельні двигуни, які Audi поставив концерну Porsche.

Обидві автомобільні марки належать концерну Volkswagen. Раніше, 10 червня, KBA повідомило, що в автомобілях концерну Daimler виявлено п'ять заборонених до використання програмних функцій, здатних відключати систему очищення вихлопних газів. У відомстві підозрюють, що подібними функціями оснащені майже 1 млн автомобілів з дизельним двигуном, які відповідають нормі Євро-6.