За попередньою версією слідства, подія сталася в результаті вибуху побутового газу / фото mchs.gov.ru

Тіло 39-го загиблого витягнули з-під завалів будинку в Магнітогорську, один з під'їздів якого зруйнувався 31 грудня.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому в Telegram-каналі губернатора Челябінської області Бориса Дубровського, пише ТСН.

Раніше повідомлялося про виявлення 38 загиблих. Представники МНС в Челябінській області заявляли, що пошуково-рятувальна операція на місці вибуху і обвалення під'їзду будинку в Магнітогорську завершилася, людей під завалами не залишилося. Рятувальники обіцяли продовжувати пошукову операцію, щоб дістати домашніх тварин. Як зазначають, щойно з-під завалів дістали живою кішку.

Відео дня

"Півгодини тому витягли останнє тіло. Пошуково-рятувальна операція завершена", - сказав перший заступник глави МНС Росії Олександр Чупріян.

Читайте такожПід завалами в Магнітогорську знайшли живим немовля

10-поверховий будинок на вул. Карла Макса влади Магнітогорська не мають наміру зносити. Його передбачається розділити на два окремих будинки, заявив «Інтерфаксу» начальник міського управління архітектури та цивільного будівництва Ілля Рассоха. Він послався на оцінки експертів про те, що будинок придатний до подальшого проживання.

За попередньою версією слідства, подія сталася в результаті вибуху побутового газу.

Разом з тим, українське МЗС повідомило, що інформація про зниклу під завалами жінку, яку у ЗМІ називали українкою з Хмельниччини, не відповідає дійсності. 

"Особа, про яку медіа згадували як загиблу в Магінтогорську українку, була за походженням з України, але, за інформацією рідних, не громадянкою України", - зазначив  заступник Директора Департаменту консульської служби – начальник Управління консульського забезпечення МЗС Василь Кирилич.