Лукашенко підтримав Мадуро / фото УНІАН

Президент Білорусі Олександр Лукашенко провів телефонну розмову з президентом Венесуели Ніколасом Мадуро.

Про це 25 січня повідомляє прес-служба глави білоруської держави.

Лукашенко заявив, що "ретельно відстежує ситуацію в дружній Венесуелі і співпереживає чергового витка напруженості, який підживлюється деструктивними силами як усередині, так і за межами країни".

Відео дня

За словами президент Білорусі, його країна виступає за мирне врегулювання ситуації у Венесуелі – "виключно в рамках правового поля і конституції країни".

"Категорично не підтримуємо будь-яке зовнішнє втручання у внутрішні справи суверенної держави, в тому числі спрямоване на дестабілізацію обстановки в країні", - заявив Лукашенко, додавши, що Венесуела завжди може розраховувати на підтримку білоруської сторони.

Читайте такожНайманці Вагнера, які воювали на Донбасі, прибули до Венесуели на допомогу Мадуро - ЗМІ

Як повідомляв УНІАН, 10 січня Ніколас Мадуро вступив на посаду президента Венесуели після переобрання на другий термін.

США і держави Латинської Америки назвали його узурпатором влади в період, коли економічний хаос привів Венесуелу до гуманітарної кризи.

Криза у Венесуелі розгорілася з новою силою 23 січня, коли голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе виконувачем обов'язків президента країни. Президент США Дональд Трамп майже одразу заявив, що США визнають Гуайдо як легітимного тимчасового лідера держави. Згодом про визнання Гуайдо тимчасовим главою Венесуели заявили представники низки інших держав, зокрема Канади, Бразилії, Колумбії, Парагваю, Чилі, Аргентини, Перу і Еквадору. На підтримку Мадуро виступають Росія, Китай, Мексика, Куба і Болівія.