У Лос-Анджелесі завершилася 91-а за рахунком, найпрестижніша у світі кінопремія "Оскар-2019".

Відео дня

Цьогорічним тріумфатором премії стала біографічна стрічка режисерів Декстера Флетчера та Браяна Сінгера "Богемна рапсодія" про британський рок-гурт Queen. Стрічка зібрала чотири нагороди у номінаціях "Найкращий актор", "Найкращий монтаж", "Найкращий монтаж звуку" та "Найкраще зведення звуку". 

Читайте також"Оскар-2019": усі переможці головної кінопремії року (фото, відео)

Однак у номінації "Найкращий фільм" перемогу отримала інша стрічка, а саме комедійна біографічна драма "Зелена книга".

Цікаво, що вперше за 30 років не було ведучого заходу, а оголошувати номінантів на сцену виходили різні американські зірки. 

Так серед конферансьє заходу були Шарліз Терон, яка вразила новою зачіскою та Деніел Крейг, Гелен Міррен та Джейсон Момоа, які обоє вийшли на сцену у рожевому, Дженнфер Лопес та Кріс Еванс,  а також Джулія Робертс.

Церемонія відбулась досить стримано, швидко та без будь яких казусів. 

Найчарівнішим моментом вечора стало виконання композиції Shallow із стрічки "Народження зірки". Леді Гага та Бредлі Купер замилували як своєю піснею так і її виконанням, що глядачі в залі встали і аплодували стоячи. 

Доречі саме за цю пісню Леді Гага отримала перший у своєму житті "Оскар". Під час промови співачка не стримала сліз і розплакалася на сцені.

"Справа не в перемозі, справа в тому, як важливо не здаватися. Якщо у тебе є мрія, борися за неї", - сказала Леді Гага зі сцени.

Нагадаємо, найкращим актором цьогорічної церемнії "Оскар" став Рамі Малек за роль у стрічці "Богемна рапсодія", а найкращою акторкою визнали Олівію Колман за роль у фільмі "Фаворитка".