Ілюстрація REUTERS

Після масових протестів в Алжирі прем'єр-міністр країни Нуреддін Бедуи почав консультації з формування нового уряду.

Читайте такожПрезидент Алжиру Бутефліка відмовився від боротьби за п'ятий термін

Як повідомляє Deutsche Welle з посиланням на державне новинне агентство країни APS, в них бере участь віце-прем'єр і міністр закордонних справ Рамтан Ламамра, а також представники громадянського суспільства і політики, які вимагали зміни уряду.

Відео дня

Згідно з цими даними, новий уряд складатиметься як з професійних політиків, так і з громадян, які досі до політики відношення не мали. Крім того, в новому складі будуть "значною мірою" відображені демографічні особливості алжирського суспільства. Президент країни Абдельазіз Бутефліка доручив сформувати новий кабінет ще 11 березня, зазначається далі в заяві.

Ілюстрація REUTERS

Тим часом опозиція закликала владу до проведення основних реформ і "закінчення політичних маневрів". Президент Бутефліка повинен відреагувати на вимоги протестувальників, зажадала напередодні голова Партії трудящих Луїза Ханун.

"Режим досі не зміг дати відповідь на вимоги алжирського народу", - заявив голова помірної ісламістської партії "Рух суспільства за мир" Абдеррезак Макрі.

Як повідомляв УНІАН, 15 березня в Алжирі відбулися нові масові демонстрації проти діючих президента та уряду, в них брали участь десятки тисяч людей. Маніфестанти закликали до фундаментальних змін політичної системи, у тому числі до відставки уряду. Вони виступили проти передбачуваного п'ятого президентського терміну 82-річного президента Абдельазіза Бутефліки.

Абдельазіз Бутефліка є президентом північноафриканської країни з 1999 року. Після інсульту у 2013 році Бутефліка прикутий до інвалідного візка, відтоді він рідко з'являється на публіці та не виступає з промовами.

Ілюстрація REUTERS