Бені Ганц і Беньямін Нетаньяху / REUTERS

В Ізраїлі оголошено попередні результати парламентських виборів після обробки 64,24% протоколів.

Як повідомляє РБК, партія "Лікуд" чинного прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньяху лідирує з невеликим відривом у 1,11%. Вона набрала вже 27,07% голосів - за неї віддали свої голоси понад 761,9 тисяч виборців.

Головний опонент Нетаньяху - Бені Ганц - з його блоком партій "Кахоль-Лаван" отримав результат 25,96% (253,9 тисяч голосів).

Відео дня

Нетаньяху в своєму Twitter подякував усім, хто проголосував за нього і опублікував фото з дружиною.

Читайте такожПрезидент Алжиру після 20 років правління заявив про відставку

Нинішні вибори в Кнесет Ізраїлю - позачергові. Після оголошення їхніх результатів дві партії, які здобудуть найбільше місць, почнуть переговори щодо підтримки свого кандидата на пост прем'єр-міністра.

Після цього президент країни обере одного з лідерів партій і доручить йому сформувати коаліцію протягом 42 днів. Склад запропонованого уряду буде винесено на затвердження - для цього потрібен мінімум 61 голос. Якщо переможцю не вдасться сформувати коаліцію, то це право отримає його конкурент. Хто сформує коаліцію - той і стане главою уряду.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху та його головний конкурент Бенні Ганц одночасно оголосили про свою перемогу на парламентських виборах ще до початку оголошення офіційних результатів.