Кандидатура майбутнього голови нацрозвідки повинна бути схвалена більшістю голосів Сенату Конгресу США / фото: Wikimedia Commons

Джон Реткліфф відмовився очолювати посаду директора національної розвідки США, після того, як його кандидатуру висунув президент Дональд Трамп.

Про це Трамп написав у своєму Twitter.

Читайте такожГлава нацрозвідки США заявив про спроби Росії втрутитися в майбутні вибори

Відео дня

"До нашого доброго республіканського конгресмена Джону Реткліффа дуже несправедливо відносяться засоби масової інформації. Замість того, щоб переживати місяці наклепів і брехні, я пояснив Джону, як погано буде йому та його родині мати справу з цими людьми. Джон вирішив залишитися в Конгресі, де він зробив таку відмінну роботу, представляючи людей Техасу і нашу країну. Незабаром я оголошу про свою кандидатуру", - написав президент США.

Варто відзначити, що до кандидатури Реткліффа негативно поставилися представники  ЗМІ. Зазначалося, що досвід Реткліффа недостатній, а навички роботи мером містечка у Техасі і федеральним прокурором є сумнівними.

Нагадаємо, нинішній директор нацрозвідки Ден Коутс займає посаду з січня 2017 року. Директор Національної розвідки, який підпорядковується безпосередньо президенту США, координує роботу шістнадцяти розвідувальних установ і агентств США.