Маттео Сальвіні / REUTERS

Віце-прем'єр Італії та лідер правої партії "Ліга" Маттео Сальвіні заявив про відсутність парламентської більшості в урядової коаліції та потребу в нових виборах у країні.

Як передає Deutsche Welle, у четвер, 8 серпня, він сказав прем'єру Італії Джузеппе Конте: "Ходімо негайно в парламент, аби підтвердити, що більшості вже немає (...) І після цього швидко звернемося до виборців".

Протягом четверга у Римі відбувалися зустрічі між лідерами країни, зокрема між Сальвіні та Конте, а також Конте та президентом Італії Серджо Маттареллою. Вони намагалися владнати конфлікт між "Лігою" та її партнером у коаліції партією "Рух п'яти зірок".

Відео дня

Читайте такожВіце-прем'єр Італії заявив, що його хотіло вбити "українське угруповання"

Останнім приводом для суперечки між ними став проект швидкісної залізничної гілки між італійським містом Турин і французьким Ліоном. "Ліга" його підтримує, тоді як "Рух п'яти зірок" - проти.

За словами Сальвіні, парламент може зібратися вже наступного тижня.

Як відомо, на виборах у березні 2018 року перше місце здобув "Рух п'яти зірок". Згодом його популярність суттєво знизилася і в останніх опитуваннях "Ліга" випереджає свого коаліційного партнера приблизно удвічі.

Нагадаємо, раніше видання BuzzFeed опублікували записи переговорів представників ультраправої італійської партії "Ліга" з чиновниками Кремля, під час яких італійці просили про фінансову підтримку.