Леонід Слуцький візу не отримав / фото flickr.com/oscepa

Посольство США в Москві не видало візи десяти членам російської делегації, які повинні були супроводжувати главу МЗС РФ Сергія Лаврова в поїздці до Нью-Йорка для участі в сесії Генеральної асамблеї ООН.

Про це розповів глава комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов, передає російське видання "Комерсант".

Читайте такожПравдива історія шамана Габишева (рос.)

Відео дня

Російський депутат повідомив, що візи не отримали він, його колега з Держдуми Леонід Слуцький і 8 співробітників МЗС РФ, включаючи головного перекладача і голову генерального секретаріату МЗС РФ Сергія Бутинах.

За словами Косачова, у візах безпосередньо не відмовили. Членам делегації не повернули вчасно паспорта, які зараз знаходяться у посольстві.

"Безпрецедентна ситуація. Американська сторона не оформила візи для кількох членів російської делегації, що прямувала на Генасамблею ООН. В цілому десять осіб. В основному - представники МЗС, які повинні були вилетіти до Нью-Йорка, щоб забезпечувати змістовну роботу російської делегації", - розповів Косачов.

За його словами, мова йде про фахівців різних напрямів і департаментів, які ведуть відповідну проблематику на Генасамблеї ООН.