МЗС Німеччини спростував інформацію про видачу віз мешканцям ОРДЛО / фото УНІАН

МЗС ФРН спростував публікацію в газеті Bild, згідно з якою Берлін не відрізняє звичайні паспорти громадян РФ від тих, які видаються на окупованих Росією територіях Донбасу.

У німецькому дипломатичному відомстві не знають жодного випадку, коли власники таких паспортів отримали візи, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на офіційну відповідь відомства. В МЗС нагадали, що водночас жителі окупованих територій можуть звернутися за українським паспортом і в'їхати на територію Німеччини без візи.

Читайте такожGazeta Polska Codziennie: Паспорт України більш привабливий і вигідний, ніж російський

Відео дня

"Німеччина веде переговори на рівні ЄС про єдине поводження з паспортами, виданими на сході України. Технічні деталі такої схеми ще потрібно уточнити", - зазначили в МЗС ФРН.

У німецькому дипломатичному відомстві нагадали, що позиція офіційного Берліна з цього питання повністю відповідає заяві, прийнятій на саміті ЄС-Україна 10 липня 2019 року. У ній було зазначено: "ЄС у тісній координації з міжнародними партнерами готовий розглянути подальші варіанти, в тому числі невизнання російських паспортів, виданих в порушення Мінських угод".

Як повідомляв УНІАН, раніше німецька газета Bild з посиланням на відповідь уряду на запит депутата Вільної демократичної партії Ренати Альт повідомила, що Німеччина видає візи жителям окупованих районів Донецької та Луганської областей в їх нові російські паспорти.