Держдумі запропоновано розглянути законопроект 24 жовтня / фото: Міністерство оборони РФ

Президент РФ Володимир Путін вніс у російську Держдуму законопроект, який пропонує відкликати визнання Росією Міжнародної комісії з розслідування порушень гуманітарного права під час міжнародних військових конфліктів.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Читайте такожРозрив ракетного договору: Путін допустив відновлення гонки озброєнь

Відео дня

Міжнародну комісію по встановленню фактів створили згідно з додатковим протоколом 1977 року до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів. Цей протокол був ратифікований СРСР у 1989 році. Законопроект пропонує відкликати визнання комісії Росією.

У листі до глави Держдуми Путін пояснює, що запропонував відкликати визнання комісії через "виняткові обставини", які "зачіпають інтереси Російської Федерації і вимагають вживання невідкладних заходів".

Читайте такожУ Путіна продовжують заманювати українців: хочуть визнати їх носіями російської мови

Путін заявив, що комісія, створена в рамках Женевських конвенцій, давно не виконує свої функції і "в нинішній міжнародній ситуації ризики зловживання повноваженнями комісії в політичних цілях з боку недобросовісних держав істотно зростають".

Держдумі запропоновано розглянути законопроект 24 жовтня.

Заступник глави МЗС України Сергій Кислиця вважає, що таким чином РФ намагається уникнути відповідальності за свої злочини в іноземних конфліктах.