Тіла нелегальних мігрантів знайшли у фурі-рефрижераторі в британському Ессексі / REUTERS

Водій вантажівки, у якій загинули 39 людей, визнав у суді, що півтора роки займався перевезенням нелегальних мігрантів в Британію.

25-річний Мо Робінсон з Північної Ірландії постав перед судом у понеділок, 25 листопада, і визнав себе винним в організації каналу нелегальної імміграції до Великої Британії, пише Бі-Бі-Сі.

Передбачається, що цей канал був частиною глобальної мережі. За його словами, він брав участь у цьому з 1 травня 2018 року до 24 жовтня 2019 року, коли був заарештований за підозрою в загибелі людей у вантажівці в Ессексі.

Відео дня

На питання суду Робінсон, який знаходиться у в'язниці Белмарш в передмісті Лондона, відповідав по відеозв'язку. Він визнав, що брав участь в організації нелегальної імміграції і з травня 2018 року отримував готівку кримінального походження.

Чи визнає він себе винним у загибелі 39 людей, у нього не запитали. Окрім загибелі людей, його звинувачують в організації нелегальної імміграції та контрабанди.

Читайте такожПоступово замерзали, а криків ніхто не чув: з'явилися моторошні подробиці 39 смертей у вантажівці (відео)

Разом із Робінсоном по цій справі проходить 23-річний Крістофер Кеннеді з Північної Ірландії. Його звинувачують в організації нелегальної імміграції людей в Британію з метою їх експлуатації.

Ще три людини, затримані за підозрою в причетності до цієї справи, були звільнені під заставу.

Нагадаємо, фургон-рефрижератор з тілами 39 осіб, яким керував Робінсон, був виявлений в ніч на 23 жовтня в промисловій зоні містечка Грейс графства Ессекс. Загинули 31 чоловік і вісім жінок, серед них були неповнолітні. Всі вони були громадянами В'єтнаму. Брат Фам Тхі Ча Ми, однієї із загиблих дівчат, розповів Бі-бі-сі, що вона заплатила контрабандистам 30 тис. фунтів (38 тис. доларів) за те, щоб її привезли в Британію. Рефрижератор, в якому перебували загиблі, був доставлений в Ессекс на поромі з бельгійського порту Зебрюгге.