Дональд Трамп / REUTERS

Комітет Палати представників США у справах юстиції запросив президента Дональда Трампа взяти участь у слуханнях в рамках підготовки до процедури імпічменту глави держави.

Відповідний лист голови комітету Джерольда Надлера опубліковано у вівторок, 26 листопада, повідомляє DW.

Захід призначено на 4 грудня. За словами Надлера, Трамп "може скористатися цією можливістю, щоб бути присутнім на слуханнях щодо імпічменту" або "може припинити скаржитися на процес". Голова комітету у справах юстиції висловив сподівання, що президент вирішить брати участь у слуханнях особисто або направити на них свого адвоката. Трампа просять повідомити комітету про своє рішення не пізніше 1 грудня.

Відео дня

Читайте такожТрамп розповів, хто винен свідчити в справі про його імпічмент

Як повідомляв УНІАН, в США розгорівся скандал між Білим домом і Конгресом після появи у ЗМІ повідомлень, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень надав записку генеральному інспектору, де сказано, що президент Дональд Трамп «пообіцяв» щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами.

У ЗМІ припускали, що під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським, яка відбулася 25 липня, Трамп міг наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента Джо Байдена.

Прес-секретар палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі 24 вересня оголосила, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту Трампа.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського. В стенограмі йшлося, що Трамп просив Зеленського вивчити справу стосовно сина Байдена.

30 вересня Зеленський заявив, що Україна не проводить розслідувань «по команді» інших країн.