Аннегрет Крамп-Карренбауер / REUTERS

Міністр оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер вимагає вжити додаткових заходів стосовно РФ у зв'язку з вбивством у Берліні колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі.

Про це вона сказала в інтерв'ю виданню Bild am Sonntag, передає DW.

Читайте такожМеркель пояснила видворення російських дипломатів із Німеччини

Відео дня

"Ми будемо на рівні федерального уряду проводити консультації з приводу подальшої реакції і приймати відповідні рішення. Російська сторона повинна нарешті внести свій вклад в розслідування цього злочину", - наголосила міністр.

Крамп-Карренбауер констатувала, що вбивство ускладнило відносини між Москвою і Берліном, додавши, що докази проти Росії - "серйозні".

Нагадаємо, 23 серпня в парку поблизу центру Берліна було вбито Зелімхана Хангошвілі. Велосипедист під'їхав до чоловіка, який йшов у мечеть, і вистрілив йому в потилицю з пістолета Glock 26.

Після цього підозрюваний проїхав до річки Шпрее, де переодягнувся і скинув велосипед і пістолет у воду. Продовжити втечу він збирався на електричному скутері. Пара підлітків побачила підозрюваного і повідомила поліцейським неподалік. Вони схопили чоловіка і встановили за лічені хвилини, що його звати Вадим Соколов.

4 грудня стало відомо, що уряд Німеччини вислав із країни двох співробітників посольства Росії у зв'язку з убивством в Берліні чеченця, колишнього польового командира.