Глава МЗС Німеччини Гайко Маас / REUTERS

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас звинуватив президента Росії Володимира Путіна в помилкових твердженнях по справі вбивства в Берліні колишнього чеченського польового командира.

Читайте такожГлава Міноборони Німеччини вимагає санкцій проти РФ через убивство в Берліні

Про це передає 112.ua з посиланням на Zeit Online. Путін на прес-конференції після нормандського саміту назвав вбитого чоловіка "бойовиком і вбивцею" і заявив, що Німеччина відмовилася від російських запиту на його екстрадицію.

Відео дня

Маас, як і раніше Мін'юст ФРН, спростував заяву Путіна в ефірі ZDF у четвер ввечері: "Про такі закиди, про які було сказано зараз, федеральному уряду ніколи не повідомлялося", - сказав він.

"Все це звучить трохи як виправдання. Це звучить комічно", - додав він.

Новини за темою: РФ висилає двох німецьких дипломатів

23 серпня в Берліні був убитий громадянин Грузії Зелімхан Хангошвілі. Під час другої чеченської війни він був командиром одного з підрозділів, які воювали проти російських військ. Поліція затримала підозрюваного на місці вбивства. При ньому був підроблений закордонний паспорт на ім'я Вадима Соколова. Документ він отримав за тиждень до виїзду за кордон.

Розслідувальна група Bellingcat вважає, що підозрюваний – це росіянин Вадим Красіков. У 2014 році він був оголошений Росією в міжнародний розшук у справі про вбивство підприємця. Але через півроку розшук зупинили. Офіційно про особу затриманого не повідомляється, сам він заявив, що у нього є російське громадянство.

Німеччина оголосила двох співробітників російського посольства в Берліні персонами нон грата і вислала їх з країни у зв'язку зі справою про вбивство.