Ангела Меркель / REUTERS

Німеччина вирішила вислати російських дипломатів, оскільки РФ не сприяла розслідуванню вбивства громадянина Грузії у Берліні.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель на полях саміту НАТО, повідомляє ТАСС.

Читайте такожМЗС РФ готується відповісти Німеччині через висилку російських дипломатів

Відео дня

"Ми вжили відповідних заходів, бо не спостерігали, що Росія надає нам підтримку під час розслідування цього вбивства", - пояснила вона. Меркель зазначила, що ситуацію, що склалася в ході двосторонніх контактів, було обговорено з союзниками.

Водночас канцлер Німеччини припустила, що тема видворення російських дипломатів може бути обговорена з президентом РФ Володимиром Путіним у Парижі. Однак вона не вважає, що це негативно вплине на зустріч у "нормандському форматі". 

Нагадаємо, вбивство Зелімхана Хангошвілі сталося після обіду 23 серпня в парку поблизу центру Берліна. Велосипедист під'їхав до чоловіка, який йшов у мечеть, і вистрілив йому в потилицю з пістолета Glock 26.

Після цього підозрюваний проїхав до річки Шпрее, де переодягнувся і скинув велосипед і пістолет у воду. Продовжити втечу він збирався на електричному скутері. Пара підлітків побачила підозрюваного і повідомила поліцейським неподалік. Вони схопили чоловіка і встановили за лічені хвилини, що його звати Вадим Соколов.

Сьогодні стало відомо, що уряд Німеччини вислав із країни двох співробітників посольства Росії у зв'язку з убивством в Берліні чеченця, колишнього польового командира.