Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп підтримав протести у Тегерані, які почалися після зізнання Ірану у збитті українського літака.

Відповідний допис Трамп опублікував у своєму фейсбуці.

"Хороброму, багатостраждальному народові Ірану: я був на вашому боці від початку свого президентства і моя адміністрація продовжуватиме виступати за вас. Ми уважно стежимо за вашими протестами, і ми надихаємось вашою відважністю", - написав президент США. 

Відео дня

Трамп також продублював своє повідомлення арабською.

"Уряд Ірану має дозволити правозахисним групам з’ясувати та повідомити факти з місця подій щодо протестів іранців. Не має повторитись знову різанина мирних протестувальників, не має бути вимикання Інтернету. Світ спостерігає", - додав Трамп.

Читайте такожПротести в Ірані: мітингувальники вимагають покарати винних у катастрофі літака МАУ (фото, відео)

Нагадаємо, у Тегерані студенти вийшли на акцію скорботи через зізнання Ірану у збитті українського пасажирського літака. Найбільший натовп зібрався під політехнічним університетом. Там, за деякими повідомленнями, звучали політичні гасла. Правоохоронці розігнали мітингарів.

Під час протесту затримали посла Великої Британії у Ірані, який перебував з протестувальниками у натовпі під політехнічним університетом. За повідомленням журналіста, посла відпустили після втручання МЗС країни.