Сліди ураження українського літака іранською ракетою / REUTERS

Командувач Корпусу вартових ісламської революції (КВІР), бригадний генерал Хоссейн Саламі приніс свої вибачення за збиття українського літака МАУ поблизу Тегерана.

Саламі підкреслив, що ніколи ні про що не шкодував так, як про цей вчинок, повідомляє CNN.

"Мені ніколи не було так соромно в своєму житті... Ми зробили помилку, і багато наших співгромадян загинули через неї, але це було ненавмисно... За все своє життя я настільки не жалів, як зараз. Ніколи", - сказав він.

Відео дня

Саламі додав, що сподівається на те, що їм простить Бог, іранський народ і родини загиблих.

"Краще б я був на борту і згорів разом із ними", - сказав командувач КВІР.

Читайте такожПарламент Ірану заступився за Корпус вартових Ісламської революції, який збив літак МАУ

Як повідомляв УНІАН, 8 січня біля аеропорту імені Імама Хомейні в Тегерані розбився літак рейсу PS752 компанії "Міжнародні авіалінії України", загинули 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України (екіпаж і два пасажири).

11 січня президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий "внаслідок ненавмисної людської помилки" та пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака.

Командувач ВПС і військово-космічними військами Корпусу вартових Ісламської революції, бригадний генерал Амір-Алі Хаджізаде взяв на себе відповідальність за збиття українського літака. Він заявив, що оператор іранської системи протиповітряної оборони помилково прийняв літак МАУ за "крилату ракету".

Київ наполягає на проведенні відкритого розслідування, очікує повернення тіл загиблих до 19 січня і виплат компенсацій.