Папа Римський Франциск / REUTERS

У світових ЗМІ поширили фейк про нібито підтвердження прес-службою Ватикану зараження Папи Римського Франциска коронавірусом, який лютує в Італії.

Читайте такожПапа Римський скасував службу через "нездужання", у нього помітили кашель і нежить

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

Відео дня

"Понтифік дійсно захворів, але не коронавірусом Covid-2019. Джерелом дезінформації стало видання MCM News", - йдеться в повідомленні.

Журналісти британської газети The Independent з'ясували, що на сайт, який є першоджерелом, здійснили хакерську атаку й розмістили фейкову новину про Папу.

Офіційно відомо, що Папа Римський протягом трьох останніх днів, через невелике нездужання, скасовує офіційні заходи та аудієнції, але у Ватикані не пояснюють, що захворів Понтифік. Також відомо, що вчора, 28 лютого, Папа Римський відслужив ранкову месу.

Крім того, екс-співробітниця ЦРУ Сінді Отіс з'ясувала, що першоджерело новини було зареєстроване в Китаї у 2016 році, а реєстраційні дані були змінені лише три дні тому.

Самий матеріал було написано досить недбало й, напевно, за допомогою Google Translate. Вона також заявила, що жодне поважне новинне видання не публікувало новини про захворювання Понтифіка коронавірусом.

Як повідомляв УНІАН, що за останніми даними в Італії зафіксовано 1 128 випадків зараження коронавірусом. З них 29 осіб померли й 46 - вилікувалися.