Фото: REUTERS

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляє, що Росії готова відповісти взаємністю у разі скасування Європейським Союзом санкцій.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав журналістам на відеоконференції.

Читайте такожМакрон продовжив обмежувальні заходи у Франції до 11 травня

Відео дня

"Ми про санкції неодноразово говорили, що це тема, яку ми не будемо обговорювати. Якщо ЄС зрозуміє, що цей метод вичерпав себе, і відмовиться від тих рішень, які були ухвалені в 2014 році, звичайно, ми будемо готові відповісти взаємністю", - сказав Лавров.

При цьому він наголосив, що Росія не має наміру "просити" про це. "У ситуації, коли наші партнери підвели, відмовилися від своїх зобов'язань з багатьох питань, ми зараз стали на шлях, який повинен забезпечити нам опору на власні сили, за всіх нових можливих поворотів у настроях наших західних колег", - сказав Лавров і запевнив, що "це не означатиме ізоляцію", оскільки РФ готова до діалогу із західними колегами.

Як заявив Лавров, Росія "після того, як повівся Захід, повинна застрахувати себе від повторення подібних ексцесів".

"Що стосується подій 2014 року в Україні: ми повинні ображатися на Захід, який в особі Німеччини, Франції та Польщі, та й США, лобіювали ту угоду, яку підписав тодішній президент Янукович з опозицією (документ був підписаний 21 лютого 2014 року, 20 лютого 2014 року РФ почала операцію із захоплення Криму - УНІАН)", - сказав Лавров.

За його словами, Росія не буде в стосунках з Євросоюзом ставити завдання скасування санкцій за всяку ціну.