Президент США Джордж Буш заявив, що американці стоять перед лицем "важкого економічного періоду". Американський лідер зробив таку заяву після виходу останніх економічних даних, які свідчать про скорочення числа робочих місць і украй низькі темпи економічного зростання в Сполучених Штатах.

Як повідомляє "K2Kapital", згідно інформації Міністерства праці США, опублікованої 2 травня, в квітні американська економіка втратила 20 тис. робочих місць, хоча економісти прогнозували скорочення на 75 тис. За скоректованими даними за попередній місяць, в березні число робочих місць скоротилося на 81 тис. в порівнянні з 80 тис. в попередньому щомісячному звіті. А міністерство торгівлі повідомило, що за попередньою оцінкою ВВП США в I кварталі 2008 року виріс на 0,6%.

Дж.Буш висловив надію, що американцям вдасться пережити цей важкий період. На його думку, перші плоди реалізації плану додаткового стимулювання економіки, в рамках якого американці одержать податкові вирахування у розмірі $117 млрд., стануть помытними вже в поточному кварталі.

Відео дня

Федеральна резервна система також вживає всіх можливих заходів для підтримки економічного зростання.

ЛігаБізнесІнформ