Репид Трайдент-2014 / Фото УНИАН

Перша фаза навчань триватиме до 16 жовтня і буде полягати в моделюванні на комп'ютерах конфліктних ситуацій. Другий етап за участю сухопутних, військово-повітряних судів і кораблів розпочнеться 21 жовтня, пишуть РИА Новости.

Сценарієм навчань передбачено залучення всіх складових сучасної війни, включаючи протиракетну оборону, протидія кібератакам, дії в умовах "гібридної війни" і проведення пропагандистських операцій. Частиною навчань стануть і соціальні мережі, в яких, як очікується, буде відпрацьована боротьба не тільки з умовними супротивниками, але і з "реальними опонентами".

Читайте такожУ ВМС США назвали минулі навчання "Сі Бриз" кращими з усіх проведених

Відео дня

Міжнародні військові навчання Trident Juncture-2015 — наймасштабніші з 2002 року, триватимуть вони до 6 листопада. У них будуть задіяні сухопутні, військово-повітряні сили та підрозділи спеціального призначення з країн нато та їх союзників, в тому числі України. Крім того, в Атлантичному океані і Середземному морі в рамках навчань будуть проведені військово-морські маневри.

Trident Juncture покликані продемонструвати можливості об'єднаної оперативної групи підвищеної готовності. Загальна координація всіх навчань буде здійснюватися з бази альянсу в Неаполі, при цьому в сицилійському місті Трапані буде знаходитися командний центр повітряних операцій, з Іспанії буде здійснюватися координація наземних операцій, а з Португалії — морських маневрів.

Раніше УНІАН повідомляв, що в іспанській Сарагосі йде підготовка до масштабних навчань в сучасній історії НАТО - Trident Juncture-2015.