REUTERS

Ці переговори керівництво ЄС планує активізувати в обмін на допомогу Анкари у вирішенні проблеми біженців, повідомляє РБК з посиланням на Reuters.

Кіпр вже протягом декількох років блокує переговори про вступ Туреччини до Євросоюзу, посилаючись на присутність турецьких військ у невизнаному північному Кіпрі.

"Причини їхнього (переговорів - Ред.) заморожування не зникли", - заявив кіпрський міністр закордонних справ Іоанніс Касулідіс в інтерв'ю грецькій державній телекомпанії NET.

Відео дня

Читайте такожУ Німеччині заявили про готовність сприяти вступу Туреччини до ЄС

"Оскільки нинішній стан речей зберігається, ми не можемо дати нашої згоди (на їхнє відновлення - Ред.)", - зазначив Касулідіс.

Варто зазначити, що Кіпр є розділеною територією з 1974 року після збройного вторгнення Туреччини. Окупованими виявилися 37% території острова, на якій в 1983 році була проголошена Турецька республіка північного Кіпру. Її визнала лише Туреччина.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз може запропонувати Туреччині 3 млрд євро, спростити візовий режим і дати новий старт переговорам про членство в обмін на допомогу в боротьбі з потоком мігрантів, які прямують до Європи.