REUTERS

Про це заявив директор департаменту з нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС РФ Михайло Ульянов, повідомляє РИА «Новости».

«Росія є однією з провідних країн у питаннях забезпечення фізичної ядерної безпеки. Ця тематика, яка обговорюється на саміті. Ми граємо одну з ключових ролей. Тому говорити, що ми ізолюємося, - це політизована натяжка», - сказав він.

Читайте такожКеррі закликав Путіна звільнити Савченко та сказав, коли з Росії знімуть санкції

Відео дня

За його словами, «для такої оцінки немає жодних підстав». Він підкреслив, що «ми з американцями вже 10 років є співголовами глобальної ініціативи по боротьбі з актами ядерного тероризму, складовою частиною яких є і та проблематика, яка обговорюється зараз на саміті».

«Ми не тільки не ізольовані, але і є співголовами разом з США», - сказав він.

Раніше заступник радника президента США з національної безпеки Бен Родс заявив, що РФ самоізолювалася в питанні ядерної безпеки.

Саміт з ядерної безпеки під керівництвом США пройде у Вашингтоні на цьому тижні. На 1 і 2 квітня заплановані заходи саміту, першим з яких значиться обід від імені президента США Барака Обами для глав делегацій прибули. Росія від участі в цьому саміті відмовилася.