Спецслужби Пакистану допомогли британським властям відвернути найбільший теракт на авіатранспорті. Про це агентству France Presse заявив високопоставлений співробітник пакистанських служб безпеки, побажавши залишитися невідомим.

"Арешти, здійснені сьогодні в Лондоні, були можливі лише за тісної співпраці пакистанських і британських спецслужб, - заявив чиновник. - Саме розвідка Пакистану надала британським поліцейським необхідну інформацію для відвернення терактів". Джерело агентства в спецслужбах Пакистану відмовилося розкрити деталі цієї співпраці.

У свою чергу представник міністерства закордонних справ Пакистану Таснім Аслам (Tasnim Aslam) оголосив про те, що паралельно з лондонськими арештами були проведені затримання і в Пакистані. Він не назвав кількість заарештованих.

Відео дня

Нагадаємо, що 10 серпня під час поліцейських рейдів у Лондоні й Бірменгеме було заарештовано 21 особу. За попередніми даними, затримані є громадянами Великобританії пакистанського походження. Вони підозрюються в підготовці терактів на авіатранспорті. За даними поліції, вони планували вибухи на 20 літаках під час польоту з Великобританії в США. Терористи збиралися пронести на борт літаків рідкі вибухові речовини, які важко виявити детекторами.

Представники Скотланд-ярду заявили, що операція з викриття та захоплення терористів готувалася протягом кількох місяців.

З огляду на загрозу терактів на авіатранспорті рівень терористичної загрози у Великобританії був підвищений до максимального. У четвер багато авіакомпаній скасували польоти до Великобританії. Лондонський аеропорт Хітроу тимчасово не працював, приймаючи лише рейси, що вже вилетіли туди.

Лента.ру