REUTERS

Шквалистий вітер у Литві залишив без електрики близько 45 тисяч осіб, повідомляє Росбалт з посиланням на компанію-оператора енергорозподілу Energijos skirstymo operatorius (ESO).

Читайте такожУ Флориді ввели надзвичайний стан через шторм "Колін"

"Причина - в основному, обірвані поривчастим вітром дроти, повалені на дроти дерева та гілки. У п'ятницю ввечері стихія завдала найбільшої шкоди Алітуському, Каунаському, Вільнюському, Паневежському та Утенському регіонам. Вночі стихія дісталася Клайпедського та Шяуляйського регіонів. У Вільнюському, Каунаському, Клайпедському і Алітуському регіонах ESO оголосила надзвичайний стан", - інформує компанія.

Відео дня

"На даний момент на всій території Литви працюють 242 бригади, які усувають неполадки", - наводяться в повідомленні слова директора служби експлуатації мереж Далюса Стулявичюса.

У суботу прем'єр Литви Альгірдас Буткявічюс пообіцяв компенсувати збитки найбільш постраждалим регіонам.

"Згідно із законами Литви, ті самоврядування, які постраждали від сильного вітру та в яких була оголошена надзвичайний стан, мають право компенсувати жителям збиток зі своїх резервів, а за необхідності частково може компенсувати збиток і держава", - заявив прем'єр.