Міністр закордонних справ головуючої у ЄС Франції Бернар КУШНЕР сподівається домовитися з Росією про розміщення миротворців ЄС в Абхазії та Південній Осетії.

Про це йдеться в його інтерв’ю, оприлюдненому сьогодні російською газетою “КоммерсантЪ”.

“Сподіваюсь, що це відбудеться. Росія не хоче, але ми добиватимемося. Там же були до війни миротворці: в Абхазії під егідою ООН, а Південній Осетії – ОБСЄ”, - сказав він.

Відео дня

За словами міністра, Європейський Союз хотів би, щоб на переговорах у Женеві було прийнято рішення про розміщення миротворців ЄС у цих регіонах.

При цьому він наголосив на різниці у підходах до цього питання. “Ми не визнавали ні Абхазію, ні Південну Осетію. Для нас вони не існують, але Грузія існує. Є величезна різниця між російським підходом та європейським”, - сказав Б.КУШНЕР.

Він також зауважив, що найбільш важливим питанням на сьогодні є рішення проблеми повернення біженців та їхнього облаштування.

Як повідомляв УНІАН, 7 серпня між Росією та Грузією розпочався збройний конфлікт, який призвів до великих руйнувань у Цхінвалі та захоплення російськими військами частини території Грузії. Після завершення бойових дій Росія визнала незалежність Абазії та Південної Осетії.

Територія Грузії (без Абхазії та Південної Осетії) була звільнена від російських військ лише на початку жовтня, коли до Грузії прибула місія спостерігачів ЄС.

За посередництва Євросоюзу 15 жовтня відбулися консультації на рівні експертів між Росією і Грузією у Женеві в присутності також спостерігачів від ОБСЄ та ООН.

Наступний раунд консультацій в Женеві заплановано на середину листопада.