Німецька газета „Frankfurter Allgemeine Zeitung” вважає, що однією з причин газового конфлікту є несприйняття Росією суверенітету України.

Про це йдеться у статті „За горло”, опублікованій у цьому німецькому виданні 16 січня цього року, повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства закордонних справ України.

Москва не сприймає суверенітет України

Відео дня

Зокрема, коментуючи “газовий конфлікт” між Україною та Росією, видання зазначає, що “у газовому конфлікті багато чого непевного, але зрозуміло одне: Москва не сприймає суверенітет України”.

На думку журналістів видання, “по той бік пропаганди та брехні, однак, є й кілька певних речей. Зокрема, те, що для України, цієї турбулентної молодої демократії, у нинішньому конфлікті – так само як для Грузії в серпні – йдеться ні більше ні менше, ніж про незалежність”.

Газета зазначає, що у такій ситуації євроатлантичне керівництво в Києві постає перед драматичним вибором: або й далі дотримуватися свого курсу на Захід, але при цьому в зв’язку з незмірно вищою московською штрафною ціною враховувати ризик соціальних сум’ять з непередбачуваними наслідками; або в обмін на вигідніші умови поставок поступитися.

“Тоді Україна, подібно до Білорусі, повернулася б у сферу гегемонії російського домінування і перестала б мріяти про Європейський Союз та НАТО”, йдеться в статті.