Фото УНІАН

В Австралії приватні мобільні телефони сотень федеральних політиків, колишніх прем'єр-міністрів і високопоставлених політичних штатних співробітників були опубліковані в інтернеті, пише LB.ua з посиланням на The Guardian.

Читайте такожКомітет Конгресу США займеться розслідуванням інформації про прослуховування Трампа

За даними видання, це сталося внаслідок того, що Департамент парламентських служб не видалив номери під час публікації інформації про кошти, витрачені на оплату телефонних розмов політиків.

Відео дня

У попередні роки дані про номери телефонів повністю вилучали з оприлюднених у форматі PDF документів. Цього разу їх просто зафарбували білим шрифтом, що не є проблемою для їх розкриття.

Єдиними посадовими особами, телефони яких були повністю видалені, стали вищі державні діячі, включаючи прем'єр-міністра Малкольма Тернбулла, скарбника Скотта Моррісона, генерального прокурора Джорджа Брандиса і декількох інших.

Водночас у Мережу потрапили телефони таких колишніх керівників уряду, як Джулія Гіллард, Джон Говард, Пол Кітінг, лідер опозиції Білл Шортен і чинні урядовці - віце-прем'єр Барнабі Джойс, міністр оборони Крістофер Пайн, міністр зв'язку Мітч Файфілд, лідер Партії зелених Річард Ді Натале і інші.

Департамент парламентських служб заперечує свою провину у витоку приватної інформації і покладає відповідальність на приватного підрядника Telco Management.