Марін Ле Пен / REUTERS

Французькі ЗМІ викрили претендентку на крісло президента Франції Марін Ле Пен у плагіаті цілих уривків з виступу колишнього кандидата у президенти Франсуа Фійона.

Про це заявляють низка французьких видань, зокрема, BFM TV, як повідомляє "Європейська правда".

Повідомляють, що французькі телеканали та радіостанції транслюють записи уривків із промов, у яких дослівно збігаються виголошені частини промов. 

Відео дня

1 травня Ле Пен виголосила промову у місті Вільпент. У ній виявили уривки, які 15 квітня у своєму виступі в місті Ле-Пюї-ан-Веле проголошував кандидат від "Республіканців" Франсуа Фійон.  

Зокрема, дослівно переказано уривок щодо ролі Піренеїв та Альп, які одночасно відділяють та з’єднують Францію із сусідніми регіонами.

Читайте такожЄС подовжить санкції проти Росії, якщо Ле Пен не переможе на виборах – Reuters

Також запозичено цілий абзац щодо величності французької мови, яку вивчають у всьому світі, та французької культури.

Ще один скопійований пасаж присвячено "двом тоталітарним ідеологіям, які панують у змученому світі", консьюмеризму та ісламістській ідеології.

В інтерв’ю телеканалу LCI віце-президент партії "Національний фронт" Луї Аліо заявив, що виступ Ле Пен не є плагіатом, адже політсила поділяє бачення Фійона щодо французької нації. 

Нагадаємо, кандидат у президенти Франції Марін Ле Пен обіцяє у разі перемоги підняти питання про повернення до національної валюти франка.