REUTERS

Кандидат на пост президента Франції Марін Ле Пен заявила, що відійде від керівництва партією "Національний фронт", щоб зосередитися на другому турі президентських виборів, пише Російська служба Бі-Бі-Сі.

Читайте такожСоцопитування показують перевагу Макрона у другому турі виборів

"Сьогодні ввечері я вирішила піти з посту президента "Національного фронту", - сказала кандидат у президенти в ефірі телеканалу France 2. Вона пояснила це бажанням бути "вище партійних інтересів".

Відео дня

"Я завжди вважала, - сказала Ле Пен, - що президент республіки є президентом усіх французів". "Тепер потрібно переходити від слів до справи", - пояснила вона.

"Ми можемо перемогти. І ми переможемо", - резюмувала кандидат у президенти.

Як пише The Independent, її відставка є тимчасовою, "щоб сконцентруватися на своїй президентській кампанії". "Сьогодні я більше не голова "Національного Фронту". Я кандидат в президенти", - заявила Ле Пен.

Раніше УНІАН повідомляв, що у Франції оприлюднили остаточні результати першого туру президентських виборів, згідно з якими лідер руху "Вперед!" Еммануель Макрон отримав 24,01% голосів виборців. На другому місці - лідер "Національного фронту" Марін Ле Пен, яка набрала 21,30% голосів.