REUTERS

Федеральний окружний апеляційний суд штату Вірджинія у четвер, 25 травня, відмовив у відновленні дії другого антиміграційного указу президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа, який накладав заборону на подорожі до США для громадян шести мусульманських держав, передає Deutsche Welle.

Рішення було ухвалене більшістю голосів колегії суддів, з 13-ти суддів десятеро висловились за відмову у задоволенні клопотання міністерства юстиції США.

Читайте такожВ ООН засудили антиміграційну політику Трампа

Відео дня

Судді вирішили, що аргументи мін'юсту про те, що антиміграційний указ продиктований національною безпекою, є "непереконливими", та наголосили, що це рішення спрямоване проти мусульман, може завдати "непоправної шкоди" людям, яких воно стосується, а також може порушувати конституцію США.

Нагадаємо, другий указ президента США, який посилює імміграційний режим для громадян ряду мусульманських держав і тимчасово призупиняє програму США щодо прийому біженців, був підписаний 6 березня та мав набрати чинності 16 березня. Проте за кілька годин до набуття документом чинності, 15 березня, його виконання було призупинене федеральним суддею у штаті Гаваї.